2 Şubat 2015 Pazartesi

İSPANYOL KEK



Malzemeler:

5 tane yumurta
125 gram pudra şekeri
Yarım limon rendesi
75 gram rendelenmiş çikolata
125 gram galeta unu
100 gram margarin
75 gram dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

Vanilya sosu için malzemeler:

1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı süt
2 tane yumurta sarısı

Yapılışı:

Yumurtalar bir kaba alınarak tek tek mikser yardımı ile çırpılır. Çırpılma işlemi bittikten sonra kalan malzemeler bir kaşık yardımı ile yumurtalara yedirilir.
Hazırlanan karışım teklon bir kek kalıbına alnırak eğer elimizde vasr ise küçük kek kalıplarıda olabilir öceden 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir.
Üzerine vanilya sosu dökülerek süslenir.
Vanilya sosun yapımı için küçük bir tencerede süt, şeker ve vanilya karıştırılarak ağır ateşte kaynatılır.
Yumurta sarıları ayrı bir kapta karıştırıldıktan sonra kaynamış sütten azar azar yumurtaların üzerine ilave edilerek yedirilir.
Karışım ocağa alınarak kaynatılır ve hazır hale gelir.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara