11 Şubat 2015 Çarşamba

DİYET CHEESECAKE



Malzemeler:

Tabanı:

2/3 su bardağı dövülmüş badem (un haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin)
1 su bardağı kaju/ceviz/fındık, iri parçalar halinde dövülmüş
100gr tereyağı, eritilmiş

Üzerine:

2 paket (toplam 400 gr) krem peynir
2 yumurta, oda sıcaklığında
2/3 su bardağı splenda ya da muadili miktarda stevia

Sosu İçin:

1 paket (80gr) şekersiz, doğal tatlandırıcılı çikolata, benmari usulü eritilmiş

Yapılışı:

Fırını 175C'ye getirin. Tabanı için gereken malzemeleri karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş, kelepçeli kek kabına bastırarak yayın. Fırın kabını buzdolabına koyun.
Bu arada krem peyniri, toz tatlandırıcı ve yumurtalarla çırpın. Dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine bu karışımı dökün. Fırının bir ucuna içi kaynar su dolu bir kase yerleştirin. (cheesecake'in çatlamaması için) 
Kalıbı fırının orta rafına yerleştirip 20-25 dakika pişirin. Hafif ılınınca buzdolabına alıp en az 12 saat dolapta bekletin. Ertesi gün erittiğiniz çikolatayı üzerine gezdirerek servis yapın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara