29 Ocak 2015 Perşembe

VİŞNELİ KEK



Malzemeler:

3 Yumurta
1,5 su b. şeker
Yarım su b. sıvıyağ
2 Su b. süt
3-4 yemek k. kakao
2 Paket k.tozu
2 Paket vanilya
16-17 yemek kaşığı un

Üzeri için:

Vişne kompostosunun sadece sıvısı (ben reçel kullandım)

Yapılışı:

Yumurtaları şeker ile 5-6 dk. çırpalım. süt ve sıvıyağı ekleyip çırptıktan sonra kakaoyu ekleyelm ve yaklaşık 5 dk. kadar daha çırpalım. bu karışımdan 1 su b. ayıralım. daha sonra karıştırma kabımızda kalan karışımımızn içine un,k.tozları ve vanilyaları eleyelım. bir müddet çırptıktan sonra yağlanmış kalıbımıza boşaltıp ısıtılmamış fırında 160 drece de 45 dk kadar pişirelim. pişen kekimiz biraz soguyunca kalıptan çıkaralım ve ayırdığımız kakaolu sosu üzerine dökelim. daha sonra vişne sosumuzu da döktükten sonra isteğe göre h.ceviziyle süsleyip servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara