10 Ocak 2015 Cumartesi

KAYISILI TART



Malzemeler:

1 kat Hazır Pandispanya (Kakaolu)
Muhallebisi İçin
500 ml Süt
1 adet Yumurta Sarısı
1 kahve fincanı Un
1,5 çay bardağı Şeker

Üstü İçin

16-18 adet Kayısı
4-5 yemek kaşığı Şeker
1/2 çay bardağı Su

Yapılışı

1- Un, yumurta sarısı, şeker ve sütü bir tenecere alın ve çırpın. Ocağa yerleştirip kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Yoğunlaştığında ocaktan alıp mikserle 6-8 dakika çırpıp ılımasını sağlayın.
2- Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye yerleştirin üstüne su ve şeker serpip ocağa alın. Suyunu salıp kayısılar hafifçe yumşayana kadar pişirin. Suyunu bir bardağa süzün. Kayısılar soğusun.
3- Hazır pandispanyayı servis tabağına yerleştirin. Üstüne bardağa aldığımız kayısılı şerbetle ıslatın. Üstüne muhallebiyi yayın. En üste kayısıları fotoğraftaki gibi yerleştirin. Buzdolabında soğumaya bırakın. 2 saat sonra servise hazırdır. 

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara