13 Ocak 2015 Salı

JÖLELİ İRMİK TATLISI



Malzemeler:

1 paket çilekli jöle(istediğiniz herhangi bir meyveli jöle olabilir)
15 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
1/2 paket margarin
4 su bardağı süt
süslemek için çilek yada herhangi bir meyve

Yapılışı:

Önce jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Daha sonra geniş bir kek kalıbına dökün(kalıbı önce ıslatın).
Dilerseniz içine meyve koyabilirsiniz.Hazırlanan jöleyi buzluğa koyup dondurun.
Başka bir tencerede şeker,irmik,süt ve margarini karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğutun.
Soğuturken ara sıra karıştırıp kaymak tutmasını önleyin.
Buzluktan jöleyi alıp üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar buzluğa koyun.
Tamamen donduğunda çıkarıp düz bir tabağa ters çevirin ve ortasını çilek yada dilediğiniz meyveyle doldurup dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara