5 Ocak 2015 Pazartesi

Fındık Rüyası




Fındık rüyası

8 Kişilik
Hazırlama Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika
Malzemeler: 1 yumurta, 
125 gr fındık, 
3 su bardağı un, 
Margarin 125 gram, 
1 çay bardağı yoğurt, 
1 çay bardağı toz şeker, 
1 kahve fincanı sıvıyağ, 
1 paket kabartma tozu, 
1 paket vanilya

Üzeri İçin: 
Kayısı ve vişne marmeladı

Fındık Rüyası Tarifi Yapılışı

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. Hamur bitine kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş fındık içine bulayın. Yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kurabiyelerin üzerlerini birer çay kaşığı meyve marmeladıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara