31 Aralık 2014 Çarşamba

YENİ YIL PASTASI 2015



YENİ YIL PASTASI

Yeni Yıl Pastası Malzemeleri; 
Pandispanya için;
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 bardak şeker + 1 yemek kaşığı
1 kaşık su
1 su bardağından bir parmak az un
Vanilya

Krema için ;

2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 yumurta
40 gr margarin
40 gr bitter çikolata
2 adet muz (arası için)
Süsleme için;
1 paket beyaz çikolata (80 gr)
Hindistan cevizi

Yapılışı

Yarım bardak şekeri ve 3 yumurta sarısını 5 dakika çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında, akları ve 1 kaşık şekeri de ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. ( bu aşamadan sonra mikseri kullanmayın) Yumurta aklarını 3-4 seferde diğer karışıma alarak alttan üste doğru dikkatli bir şekilde karıştırın. Suyu ekleyin. Unu ve vanilyayı eleyerek, yine alttan üste doğru karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Krema için; şekeri, unu ve nişastayı tencereye alarak karıştırın. Sütü karıştırarak ilave edin. Yumurta ve margarini de karışıma alarak devamlı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp, çikolatayı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
Pandispanya soğuyunca 3 eşit parçaya ayırın. İlk katı servis tabağına alarak üzerine kremayı  sürün ve dilimlenmiş muzları dizin. İkinci katı da ayn şekilde yapın. Üçüncü katın üzerini ve pastanın kenarlarını kalan kremayla sıvayın ve düzleyin. Üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabına kaldırın.
Beyaz çikolatayı benmaride eritin. Krema torbasına aktarın. Yağlı kağıdın üzerine çam ağaçları çizin. Yağlı kağıdı tepsiyle buzdolabına kaldırın. Çikolatadan ağaçlar kolayca yağlı kağıttan ayrılana kadar dolapta bekletin ve en son ağaçları pastanın etrafına yapıştırın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara