20 Aralık 2014 Cumartesi

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta


Malzemeler:
  • 1 paket Pandispanya Un
  • 3 yumurta
  • 7-8 yemek kaşığı su
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Krema:
  • 2 adet portakal
  • 1 paket Vanilinli Pasta Kreması
  • yarım su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
  • dilimlenmiş portakal
Portakallı Pasta Hazırlanışı:
  • Pandispanya için pandispanya unu yumurta, su ve portakal kabuğu rendesi ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
  • Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
  • Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi:
  • Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkartıp soğutun.
  • Krema için portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve robotta püre haline getirin.
  • Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  • Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Araya krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara