DEREOTLU POĞAÇA
MALZEMELER
100gr margarin yada tereyağ (yumuşamış)
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
1 yemek kaşığı sirke (konulmayabilirde)
Yarım demet dereotu
Beyaz peynir
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemesini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceldin ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Afiyet olsun..

0 yorum:
Yorum Gönder