29 Aralık 2014 Pazartesi

Alman Pastası



Malzemeler:

•    3 yumurta

•    3 kahve fincanı toz şeker

•     4 kahve fincanı un

•     1 kahve fincanı su

•     2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

•     1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema İçin

•   1 yumurta

•    3 çorba kaşığı toz şeker

•    3 çorba kaşığı un

•    2 su bardağı süt

•    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 

Yapılışı:  

1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır. 2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır. 3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır. 4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir. Kremanın tarifi 1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir. 2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur. 3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır. 4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara