12 Kasım 2014 Çarşamba

Bögürtlenli Rulo Pasta

Bögürtlenli Rulo Pasta



MALZEMELER

3 yumurta
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 paket krem şanti
2 su bardağı böğürtlen

ÜZERİ İÇİN

Islatmak için 1 çay bardağı süt
Pudra şekeri
Parça çikolata
Böğürtlen

HAZIRLANIŞI


Yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpalım içine un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyıp orta boy kare veya dikdötgen tepsiye yağlı kağıt serip hamuru dökelim. 160 derce de kapağını açmadan pişirelim. Piştikten sonra tepsiden çıkaralım.Soğutmaya bırakalım.
Diğer yandan üzerindekı tarife göre hazırladığımız krem şantiyi soğuyan kremimizin içine yayalım.(eğer kekimiz kalın olduysa ikiye ayırabiliriz ) böğürtlenleri dizelim ve rulo şeklinde saralım.Üzerini süt ile ıslatıp streç filmle kapatarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.Daha sonra pudra şekeri ve çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara